Probleme legate de adaptare

Problemele legate de adaptare se manifesta prin reactii de teama care apar atunci cand confruntam catelul cu noi stimuli sau situatii sau atunci cand il ducem intr-un alt mediu decat a fost obisnuit. In astfel de situatii, ca in toate situatiile care presupun un element de stres pot aparea diverse manifestari comportamentale: refuzul de a inainta, incercarea de a fugi din zona respectiva, incercarea de a se adaposti, latrat, salivare excesiva, caderea parului, dilatarea pupilelor, refuzul de a lua recompensa, etc.Pentru a preintampina aparitia problemelor legate de adaptarea la mediu si situatii noi ar trebui sa socializam puiul de caine imediat ce trece de perioada de vaccinare. 

Socializarea presupune obisnuirea cainelui cu diverse medii, mirosuri, zgomote, animale. oameni si contexte. Este o etapa in care puiul de caine cunoaste mediul inconjurator si invata sa faca asocieri placute cu acesta cu ajutorul recompensei. Socializarea este o etapa foarte importanta peste care nu ar trebui sa sarim daca ne dorim un catel echilibrat si adaptat la viata urbana.Un alt lucru pe care ar trebui sa il facem ar fi sa obisnuim catelul cu o cusca de transport (detalii in "Catelul si casa noastra"), care va deveni ca si camera sa si care va juca rolul unui spatiu de siguranta in cazul in care ne vom muta de acasa sau vom lua catelul cu noi in vacanta, il vom lasa la altcineva sau in pensiune.

Call Now Button phone-squareenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram