Catelul si casa noastra

In mod normal in natura, animalele vor tinde sa caute o vizuina. Atunci cand aducem un catel acasa ar trebui sa replicam pentru el aceasta vizuina.
La ce ne ajuta acest spatiu?


Un pui de catel va cauta incontinuu sa ne atraga atentia, uneori facand tot felul de lucruri neplacute pentru noi. Pentru a evita numeroasele conflicte ce pot aparea astfel, ar fi bine sa ii desemnam un spatiu al sau, vizuina mai sus mentionata.


Tot cu ajutorul acestui spatiu il vom dezvata sa isi faca nevoile in casa, vom preveni anumite probleme cum ar fi anxietatea de separare, comportamentele teritoriale nedorite, si vom avea o zona de comfort pe care o putem lua cu noi in cazul in care ne mutam sau luam catelul cu noi in vacanta, il lasam la pensiune sau il transportam cu masina/avionul.


Un catel nu poate considera vizuina un spatiu mare pentru el, cum ar fi curtea sau casa noastra, chiar daca vorbim despre o singura camera. Are nevoie de un spatiu pe masura lui, un padoc, un tarc sau o cuscuta de transport dupa caz. Acest spatiu va fi unul de comfort pentru catel, nu unul de pedeapsa si il vom invata treptat sa stea acolo, cu ajutorul recompensei.


La inceput nu vom forta deloc catelul sa intre in acest spatiu, doar ii vom pune acolo mancarea, si vom recompensa orice initiativa de a intra/petrece timp in acel spatiu; dupa care ii vom cere incet incet sa stea tot mai mult acolo atunci cand nu interactionam cu el.
Cateii dorm intre 12 si 16h/zi, puiutii vor dormi si mai mult, asadar daca nu neglijam nevoile acestuia de miscare si avem grija sa ii consumam eficient energia, nu trebuie sa ne facem griji pentru faptul ca restul timpului il va petrece in vizuina sa.

Call Now Button phone-squareenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram