Generalitati

Cateii sunt animale sociale, animale de haita care percep ierarhia sociala raportandu-se la un lider. Un lider intr-o haita de catei isi va asuma raspunderea pentru toti membrii haitei, va fi in alerta si va lua decizii in ceea ce priveste haita si teritoriul acesteia.

Daca un catel nu regaseste in stapanul sau un lider, se va pozitiona el ca atare, lucru destul de problematic atat pentru catel cat si pentru stapan.

Stabilirea unei relatii corecte cu catelul nostru si asumarea rolului de lider de haita ne va scuti de multe probleme si pe noi si pe patrupedul nostru.

Dresajul se bazeaza pe stabilirea unui limbaj comun intre om si caine, trebuie sa ii putem explica prietenului nostru patruped ceea ce ne dorim sau nu de la el intr-un mod pe care acesta il va putea intelege. Pentru asta ne vom folosi de cateva principii ce au stat la baza curentului behaviorist din psihologie, curent ce s-a bazat destul de mult pe studiul comportamentului animal. Astfel, psihologii ne arata ca un comportament ce va fi urmat de recompensa sau de un efect benefic va tinde sa fie repetat in vreme ce un comportament care este urmat de esec sau care nu are nici un efect benefic va tinde sa dispara.
phone-square Call Now Button linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram