Anxietatea de separare

Anxietatea de separare este poate cea mai comuna problema de comportament pe care o intalnim la catei. Manifestarile anxietatii de separare sunt destul de variate, ceea ce trebuie sa avem in vedere este ca solutia este eliminarea cauzei si nu a unui efect sau altul. Putem avea de-a face in acest caz cu o multitudine de comportamente problematice cum ar fi: latrat excesiv, facutul nevoilor in casa, distrugerea diverselor obiecte, automutilare. Practic cainele ar face aproape orice se gandeste ca ne-ar putea aduce inapoi acasa. Tocmai de aceea nu este o idee foarte buna sa certam cainele daca ajungem acasa si descoperim una dintre situatiile de mai sus. Pentru el cearta este tot atentie, ceea ce ii transmitem este: m-ai determinat sa vin sa interactionez cu tine facand acest lucru.Putem preveni foarte simplu anxietatea de separare obisnuind cainele sa stea intr-un spatiu al sau (tarc, cusca de transport sau padoc) asa cum am mentionat si la "Catelul si casa noastra". In acest fel ii construim un spatiu comfortabil unde se va obisnui sa stea singur chiar daca suntem acasa atunci cand nu interactionam cu el.

Anxietatea de separare este o problema care se agraveaza in timp, poate duce chiar la probleme medicale o data cu inaintarea in varsta, deoarece stresul provocat de lipsa stapanului este asemanator ca manifestare fiziologica cu atacul de panica.

Call Now Button phone-squareenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram