Cum alegem un catel?

Chiar daca alegem sa luam un catel de rasa sau nu, ar trebui sa il testam inainte de a decide sa il aducem acasa. Anumite probleme, cum ar fi de exemplu teama de zgomote sau capacitatea de adaptare la situatii noi, dar si alte caracteristici ce tin de temperament pot fi testate de la varste foarte fragede, chiar de la 4 saptamani.
Mediul in care va sta cainele este un alt factor de decizie, de exemplu dobermanii sunt catei destul de sensibili la temperaturi scazute, nefiind o alegere potrivita daca ne dorim un catel care sa stea in curte. De asemenea, pot exista cazuri in care ar fi preferabil sa optam pentru un catel deja matur si nu pentru un pui, in functie de contextul in care urmeaza sa il aducem.

Daca ne dorim un catel care sa poata face anumite lucruri, cum ar fi: paza, vanatoare, salvare etc, cel mai bine ar fi sa apelam la un specialist in domeniu care sa ne ajute sa facem cea mai buna alegere. Apartenenta la o rasa sau alta nu garanteaza asupra abilitatilor individului. Nu toti cateii din rase de paza pot face paza, cum nici daca ne luam un pui de brac nu avem garantia ca va fi un vanator innascut. Individul primeaza in fata rasei.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca un catel este un prieten pe viata si nu unul ocazional si sa facem cea mai buna alegere astfel incat sa ne bucuram cat mai mult de timpul petrecut impreuna.

Call Now Button phone-squareenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram